Požeminio parkingo vėdinimo šachtų hidro-izoliacijos remontas

Pernai pastebėjau, kad nuo vienos iš požeminio parkingo vėdinimo šachtų atsilupęs hidro-izoliacinis ruberoidas:

Iš arčiau dar matosi, kad kažkas ir butelį įgrūdo

Va toks pilvas pilnas vandens

Ėmiausi ieškoti rangovų. Vienas rangovas pasiūlė 400 eur kainą. Kito rangovo neradau. Tiksliau NPC mums sutiko suremontuoti, bet kainos nesakė. Sužinotumėm kainą po atliktų darbų. Man taip labai nepatinka.

Pasiguodžiau valdybai. Tada vienas valdybos narys (redakcijai vardas žinomas ir šiaip jau jis yra Tomas) pasiūlė užsandarinti visą tą daiktą patiems. Sako turi statybinio latekso nuo remontų likusio. Deja tokiam dalykui lateksas netinka (o kaip paaiškėjo, tai dar uždžiūvęs jis buvo pas Tomą ir virtęs keistos formos dildo).

Užsandarinti tą hidro-izoliaciją būtinai reikia, nes jau pradėjo įtartinai varvėti požeminiame parkinge su tokiais baltais snargliais:

Balti plaunamo betono snargliai.

Nu tai nuėjau į youtube ir pažiūrėjau kaip daroma pamatų hidro-izoliacija su bitumine danga:

Nu neatrodo sudėtingai. Reikia tik kokio nors karščio šaltinio.

Dujų balionai ir degikliai – gan brangūs. Be to su jais nesu dirbęs, tai nutariau improvizuoti ir padaryti tą patį su benzinine lietlempe. Su tokiomis svilindavome kaime paskerstoms kiaulėms šerius ir skusdavom su peiliais. Tad žinau kaip ten ir kas. Kelionė į Senukus atsiėjo:

Su benzinu ~61 EUR.

Betono impregnavimas bitumu pavyko puikiausiai:

Čia valdybos narys Tomas. Terliojau tą juodą šlykštynę ir aš kol nefotografavau.

Tada atėjo esminis momentas – pakurti benzininę lietlempę. Tomas, kuris niekada nebuvo susidūręs su panašiu daiktu, atsitraukė per kokį ~10 metrų ir jaučiu būtų mielai atsinešęs gesintuvą, jei būtų netingėjęs.

Aš, tuo tarpu, su “hold my beer” nusiteikimu pakūriau tą velnio aparatą, bet jis elgėsi kažkaip įtartinai – liepsna buvo maža ir silpna. Kad ir kiek pumpavau tą bjaurybę, kad ir kiek mėginau atsukti vožtuvo – tas pats. Pamėginom su tokia liepsna prilipdyti kamputį – nelabai kas gavosi.  Spjovėm tą-dien į šį projektą ir nusprendėme pratęsti kitą dieną.

Kitą dieną gi nulėkiau atgal į Senukus ir pareikalavau pakeisti lietlempę, nes įtariau, kad su ja kažkas negerai. Naujoji dirbo kuo puikiausiai! Davė tokią liepsną, kokią gaudavo mano kaime paskerstosios kiaulės. Tik šiandien neturėjau nieko, kas man padėtų. Vienam toks darbas gan bjaurus – reikia laikyti ir ruberoidą ir lietlempę… Atsisėdęs ant žemės kojomis laikiau ruberoidą, kol rankomis kaitinau ir lipdžiau. Gavosi va taip:

Neatrodo gražiai. Bet tikiuosi, kad gerai prikibo – bitumo negailėjom, kaitinau nuoširdžiai.
O siūles dar užlipdžiau bitumine juosta, kurią dar užkaitinau (nors parašyta buvo, kad to daryti nebūtina, bet man pasirodė, kad būtina).

Bet darbas dar nebaigtas. Vakar gi su Tomu buvome atplėšę ir kitą šoną, kuris buvo atvėpęs ir išterliojome bitumu. Bet šiandien nebeturėjau daugiau motyvacijos tęsti darbą:

Va tas kitas šonas paruoštas kaitinimui ir užlipdymui.

Gal bus norinčių rytoj vakare ar poryt vakare padėti? Dienos metu negalėsiu, nes dirbsiu ties kitais projektais…

P.S. Jeigu kas ateis padėti lipdyti tą daiktą, tai nufilmuosiu kaip atrodo ta veikianti lietlempė ir kaip smagu su ja deginti dalykus.

This entry was posted in Remontai and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Požeminio parkingo vėdinimo šachtų hidro-izoliacijos remontas

  1. Pingback: Požeminio parkingo vėdinimo šachtų hidro-izoliacijos remontas #2 | Šeškinės 4 ir 6 namų bendrijos žiniasklaida

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.