Dar šiltinimo istorijų mūsų name

Pasidaryk pats. Gali net mergaitės!

Pasidaryk pats. Gali net mergaitės!

Džiaugiuosi, kad mūsų namuose gyvena iniciatyvūs žmonės!

Kalbu apie tokią iniciatyvą, kai žmonės, vietoje to kad nuolat inkštų ir skųstųsi, ima ir padaro taip kaip jiems geriau.

Aš ne vienintelis turėjęs problemų su savo buto sienomis ir ne vienintelis, kuris šią problemą išsprendė. Pažįstu jau du kaimynus (be savęs), kurie už statybos broką išsireikalavo kompensacijų. Vienas iš tų dviejų sienas dar ir apsišiltino (dėl kito nežinau).

Dar yra ir trečias ir ketvirtas kaimynai, kurie šiltinimo problemą sprendė visiškai kitaip. Jie samdė aukštalipius ir sieną šiltino iš išorės. O štai vieno jų komentaras:

Cia pas mus 12 aukste buvo alpinistai pries metus. Kaina 1000 lt su medziagomis (2 PAROC vatos pakuotes + veja sulaikanti medziaga). Dirbo visa sekmadieni, iki sutemu, dar pavakarieniavom finale (be svaigalu).

Efektas yra – grindys nebesaltos ties dideliais langais, taciau tikejausi daugiau silumos kambaryje. Nutariau kad problema yra tame, jog isgriovem sienas, ir perplanavom kambarius. Vienas radiatorius nesugeba prisildyti dideles patalpos, kuria dar ir dideli langai is dvieju pusiu saldo. Radiatorius kaitina gerai, pro langus nepucia, nors priejus jauciasi dvelkianti vesuma. Reikia pamineti, kad daugiau nei pries metus tvarke ir langu remus – atlupo juostele ir i vidu pripurske silikono ar tai kazko, nes jautesi kaip kampuose per sudurimus vejas pute. Siais laikais su 3 kamerom langu niekur nededa, o dar kai stiklai nuo  lubu iki zemes, tai saldantis efektas jauciasi, ir radiatorius nepajegia prisildyti patalpos.

Dabar naudojam kondicionieriu, kuris pucia silta ora ir  palaiko norima temperatura, o radiatoriu uzsukau visai didziajame kambaryje. Kituose dviejuose kambariuose silta, kadangi jie mazi, radiatoriai juos prisildo, o ir langu zymiai maziau.

Manau kad reiketu pakeisti langus, gal net pasidometi ar yra stiklas, atspindintis siluma, ir neleidziantis jai iseiti, nors tai labai nepigus sumanymas.

Taigi…

O štai tas dar vienas kaimynas, kurį pažįstu, kuris šiltino sieną iš vidaus viską darė maždaug taip:

This slideshow requires JavaScript.

T.y. ten viską išgriovė ir užpildė makrofleksu, o paskui apklijavo putplasčiu.

Tad, kaimynai, jeigu turite problemų su sienų apšiltinimu – jas galite spręsti. Bet teks įdėti pastangų: arba išsiderėti kompensaciją ir sumokėti aukštalipiams (o jeigu pats esate aukštalipys tai prisistatykite – puiki proga pasitreniruoti ir užsidirbti būtų) irba pačiam šiltinti iš vidaus.

Abejoju ar nutiks taip, kad nieko nedarysite (arba tik skųsitės) ir sienas kas nors apšiltins.

This entry was posted in Naujienos, Remontai and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Dar šiltinimo istorijų mūsų name

  1. Ediks says:

    Šiltinti iš vidaus didelė rizika. Kad po šiltinimo medžiaga praėjus drėgmė, pradės kondensuotis rasa. (rasos taškas). Kažkur skaičiau kad žmogus per parą iškvėpdamas išgarina tris litrus vandens. O tai būtų prielaida įsiveisti grybeliui, kurių yra labai daug rūšių. Taigi šiltinama medžiaga turi būti gerai pralaidi drėgmei nuo sienos ir ventiliuotųsi. Taigi bet koks šiltinimas gali ir sveikatai kenkti. Daugelis kreipia dėmesį į šilumos išsaugojimą, bet ne patalpų vėdinimą, ir mažinimą drėgmės.

  2. I’m curious to find out what blog platform you happen to be using?
    I’m having some small security issues with my latest site
    and I’d like to find something more safeguarded. Do you have any
    solutions?

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.