Šilumos skaitiklių privalomos patikros paneigimas

Labai mylimas šio tinklaraščio komentatorius Aldu, kiek anksčiau yra perspėjęs, kad VE nori priversti visus turinčius šilumos skaitiklius savo butuose juos tikrinti kas metai už nemažą kainą. Ai buvo ir žiniasklaidoje skandalų ta tema. Tikrai ką nors apie tai esate girdėję.

Yra šiokia tokia tos istorijos atomazga. Mindaugas forume paviešino Ūkio ministerijos išaiškinimą. O mes jį čia ir patalpiname: Aplinkos ministerijos rastas. Pasiskaitykite.

This entry was posted in Naujienos and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Šilumos skaitiklių privalomos patikros paneigimas

  1. ALDU says:

    Taip, kilus tam tikram triukšmeliui ta tema, pasirodė tie išaiškinimai, tik ne aplinkos, o ūkio ministerijos ir metrologinės tarnybos. Jie, reikia tikėtis įveikė Vilniaus energiją. Nors teko skaityti, kad, pvz. Klaipėdos energija šia tema pareiškė, kad tie išaiškinimai – tai tik atskirų tų žinybų pareigūnų nuomonė, o jie elgsis “pagal įstatmą”, t.y. reikalaus patikros. O ir Vilniaus energijos komercijos direktoriaus pavaduotojas Kregždė sakė, kad jie turi Energetikos ir kainų komisijos išaiškinimą, kad tie skaitikliai, vis dėlto, yra atsiskaitomieji ir turi būti tikrinami. į tiesioginį klausimą, kaip elgsis VE, skirstydama šilumos suvartojimą ir teikdama apmokėjimą už ją, nieko konkretaus neatsakė. Pažiūrėsim, kokios sąskaitos bus už spalį, kaip jos atrodys.
    Tačiau dabar kitas klausimas taip pat aktualus. Nuo lapkričio 1 d. įsigalioja naujos Šilumos ūkio įstatymo pataisos, kurio, be kitų nuostatų, draudžia šilumos tiekėjui vykdyti šildymo sistemų priežiūrą. O mes gi kas mėnesį už tą priežiūrą mokam būtent Vilniaus energijai. Reiškia, ji turės kažkam perduoti priežūrą ir tas procesas visame mieste vyksta pilnu tempu. Tiesa, “pereinamasis” laikotarpis nustatytas iki 2012 m. liepos 1 d. Iki to laiko kiekvieno namo bendrasavininkai turi pasirinkti prižiūrėtoją, o namo valdytojas turi organizuoti tą pasirinkimą. Kaip reikalai šioje srityje mūsuose?

  2. Pingback: Dėl šildymo sistemos priežiūros | Šeškinės 4 ir 6 namų bendrijos žiniasklaida

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.