Vilniaus Energija ir karštas vanduo

Dar pernai ponia Aldona iš Vilniaus Energijos man siuntė raštą, kuriuo informuoja, jog yra ten toks energetikos ministro įsakymas. Ir dar informavo, kad jie nepriims deklaruojamųjų duomenų ta pačia forma kaip tai buvo daroma iki tada.

O pas mus ta forma yra tokia, kad NPC atstovas surenka rodmenis ir pateikia ataskaitą VE.

Nesu tikras kur čia problema, bet ji lygtais tame, kad ta forma, kuria pateikiama informacija yra nepatogi Vilniaus Energijai. T.y. jų darbuotojai turi tuos duomenis kažkokiu rankiniu būdu susivedinėti į savo sistemas.

Taip – jūs teisūs. Ir aš nemanau, kad čia mūsų problema. Paklausiau NPC kur ten bėdos ir ar negalėtų jų NPC ir VE išsispręsti patys. Ir štai jau daugiau kaip metus tai nėra problema.

Tačiau neseniai VE man maloniai priminė, jog problemų jie vis dar turi. Ir dar pasakė, kad tos problemos dabar jau mūsų:

Čia sakoma, kad reikia deklaruoti k.v. naudojimą mums patiems - kiekvienam vartotojui. VE iš NPC nepriims ataskaitų. O jei nedeklaruosime tai tada...

Čia sakoma, kad reikia deklaruoti k.v. naudojimą mums patiems – kiekvienam vartotojui. VE iš NPC nepriims ataskaitų. O jei nedeklaruosime tai tada…

Taigi, jeigu nedeklaruosime kiekvienas k.v. rodmenų, tai VE skaičiuos sunaudojimą pagal teisės aktuose numatytus normatyvus. Ir dar juos raštu reiks informuoti, jeigu bus planuojamas ilgesnis laikotarpis, kai deklaracijos nebus jiems teikiamos. Kaip saka:

Vertimas iš anglų kalbos: tai, šuns patele, jūsų problema dabar.

Vertimas iš anglų kalbos: tai, šuns patele, jūsų problema dabar.

Aš tokiu atveju mielai pasiieškočiau kito karšto vandens tiekėjo. Dėl ko mes, beje, nemažai jau esame padarę. Bet dar yra keletas dalykų, kuriuos reikia da-daryti ir tada jau imsiuosi to aktyviau.

Na, o tuo tarpu, kol neturime kito karšto vandens tiekėjo, reikia šią problemą spręsti. Pamėginau dar vieną iteraciją to paties sprendimo padaryti: paklausiau NPC ir VE ar negalėtų jie vis dėlto susitarti tarpusavyje. Taip pat paklausiau ar jų susitarimas nepabrangintų mums kokių nors jų teikiamų paslaugų.

VE, kiek suprantu, pagal įstatymą gali jus, brangūs kaimynai, už…normatyvinti, jei nepateiksite duomenų kiekvienas atskirai. Todėl, kol dar nežinau ar NPC su VE susitars – deklaruokite karšto vandens rodmenys patys – kiekvienas atskirai. Tiesa, ar tikrai privalote raštu pranešinėti Vilniaus Energijai apie planuojamas išvykas, tai labai abejoju. Vilniaus Energija negali reikalauti iš jūsų tokios informacijos, tai, manau, pažeidžia jūsų teises. Siūlyčiau deklaruoti nulinius rodmenis, jei išvyksite. Arba tapti užnormatyvintais ir tada eiti pyktis su VE.

Bet pyktis ne visada būna gerai. Gal dar NPC su VE susitars. Ar susitarsite, mielieji paslaugų tiekėjai?

This entry was posted in Naujienos and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

9 Responses to Vilniaus Energija ir karštas vanduo

  1. E says:

    o tai koks normatyvas gyventojui?koks teises aktas tai nusako?

  2. Mindaugas says:

    Gal kas žino, kaip praktiškai atlikti tą karšto vandens ir šildymo deklaravimą patiems? Iki šiol gi mes paruoštas sąskaitas gauname.

  3. Mantas T. says:

    Truputi nesuprantu, mokame belekiek uz skaitikliu duomenu nuskaityma, ir dar turesime vistiek patys kazkur kazkaip mistiskai deklaruot? wtf?

    • Skirmantas says:

      Mokame už šilumos energijos skaitkliukų nuskaitymą. Už karšto vandens skaitliukų parodymų nuskaitymą tiesiogiai niekam nemokėdavom. NPC nuskaitydavo. Dabar bus proga paspausti NPC aptarnavimo kainą.

  4. Pingback: Dar kartą dėl karšto vandens skaitiklių rodmenų | Šeškinės 4 ir 6 namų bendrijos žiniasklaida

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.