Paukščių kakai ir priešgaisrinė

Mindaugas suorganizavo, kad mūsų laiptinės balkonuose (viršutiniuose aukštuose) balandžiai tiek nebešiktų. Atėjo dėdės iš NPC ir uždėjo štai tokį tinkliuką:

Taigi, mano prašymu, tas pats Mindaugas nufotkino ir centralę priešgaisrinės (apie centralę tą buvo anksčiau parašytas jau straipsniukas) tai visa ta centralė atrodo štai taip:

Mantai, pažiūrėk ir gal gauk kaip nors instrukciją/aprašymą to daikto. Bent jau žinosime ką turime…

[ATNAUJINIMAS]

Radome instrukcijas mūsų šiam daiktui. Ačiū Mantui ir Tomui. Lietuviška instrukcija nuskanuota:

O čia PDF’as angliškas.

This entry was posted in Naujienos and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Paukščių kakai ir priešgaisrinė

  1. Mantas says:

    Centralė vadinasi Bentel J524, instrukciją rytoj turesiu. Beje kaip ir bijojau, taip ir yra. Sistemą remontuoti sudėtingą, kadangi davikliai sukabinti į zonas, t.y. 1-oje centralės linijoje kabo keletas daviklių, ir bet kurio iš jų gedimas indikuoja visos zonos gedimą, lygiai taip pat ir suveikimas. Jeigu suveiks daviklis X bute, mes zinosime tik aukštą, kuriame jis suveikė. O realaus suveikimo reikės ieškoti uostant apie duris.
    Remonto atveju, norin, kad zona būtų nesugedusi reikia nuosekliai praeiti visus zonoje pakabintus daviklius.

    • seskine46 says:

      Jo, mes su Mindaugu taip ir manėm, kad zona tai aukštas. Beje, ar mūsų spėjimas teisingas? T.y. ar liftų aikštelės gaisro daviklis yra atskira zona nuo butų tame aukšte?
      Lauksim instrukcijų. Jei turėtum el. versiją arba kad ir skanuotą tai bus labai super. O jau kai turėsim instrukciją, tai pagalvosime ką ir kaip daryti su ta priešgaisrine…

      • Mantas says:

        dėl to, kad laiptų aikštelė yra atskirta nuo būtų negaliu garantuoti. Teoriškai taip turėtų būti, praktiškai gali būti belekaip. Net ir esant darbo projektui (kuris yra galutinis ir nekeičiamas), dažnai yra padaroma kitaip (kaip patogiau). Idealiu atveju būtų gerai gauti projektus iš PST, realiu atveju taip nebus. Ieškoti galų metodom naucnovo tykanija bus labai brangu.
        Šiaip apskritai sistemos remontas man nelabai atrodo logiškas, iš principo todėl, kad yra per daug žmonių ir nepriklausomų patalpų, kurios surištos į vieną bumbulą. Esu įsitikinęs, kad sistema niekada efektyviai neveiks. Beje mano įsitikinimas pagrįstas realia darbine patirtimi. (Dideliuose biurų pastatuose sudėtinga sutvarkyti tokias sistemas, o apie daugiabučius galiu tik patylėti.)

  2. Tomas says:

    Sveiki,

    jei dar neturite radau modelio J524-FU instrukciją anglų kalba:

    Click to access J524-FU.PDF

    Gal kils kokių gerų minčių

    Tomas

  3. Pingback: Vėl apie priešgaisrinę rėksnę | Šeškinės 4 ir 6 namų bendrijos žiniasklaida

  4. Pingback: Kandidatas liko kandidatu | Šeškinės 4 ir 6 namų bendrijos žiniasklaida

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.